Welkom op weekendje naar Belgie .nl

De Belgische kust


Van De Panne tot aan Knokke-Heist, uitwaaien aan de Vlaamse Kust is een ervaring op zich. De Vlaamse Kust kent maar liefst 10 bijzondere Kustgemeenten, elk met een geheel eigen karakter. U vindt altijd wat u zoekt. Gezelligheid, ontspanning en ongeëvenaarde Vlaamse gastvrijheid.
 

Knokke-Heist


Het eigentijdse Knokke-Heist heeft het allemaal. Een grootstedelijke uitstraling gecombineerd met oogstrelende natuur. Ook kunt u in deze badplaats heerlijk trendy shoppen, sportief bezig zijn met hippe strandsporten of gewoonweg genieten van het goede Vlaamse leven. Maak ook eens kennis met de vele kunstgalerijen, want wie naar Knokke-Heist komt, die houdt van stijl.

Zeebrugge


In Zeebrugge, de hoofdstad van de vis, voelt iedereen zich een maritiem genieter. Niet voor niets zijn de vismijn en de vele culinaire visrestaurants legendarisch tot ver buiten de regio. Houdt u van zeevissen, dan houdt u van Zeebrugge. De kuststad waar zeilen, vissen en heerlijk eten centraal staan.

Blankenberge


Geniet van een leerrijke Art Nouveau-wandeling of het gadeslaan van de binnenvarende zeilboten. U kunt urenlang shoppen in de gezellige winkelwandelstraatjes om daarna uw eetlust te temmen met verse kreeft aan de haven. Voor avontuur gaat u kitesurfen of proberen een ritje te maken met een gekke fiets op de Lustige Velodroom. ’s Avonds kunt u de gezellige avondmarkt bezoeken of slenteren op de pier bij zonsondergang.

De Haan - Wenduine


De Haan is Belle Epoque. De typisch Anglo-Normandische bouwstijl met rode daken, versierde balkonnetjes en gevels, bepaalt niet alleen het kenmerkende uitzicht maar ook de gemoedelijke sfeer van het centrum. Met name de Belle Epoque-wijk en het tramstation zijn de exclusieve parels van deze bouwstijl. Ruim 157 hectare duinbossen verbindt De Haan met Wenduine, de kustplaats die dezelfde rust uitstraalt als De Haan. Hier vindt u rust en gezelligheid.

Bredene


Bredene staat voor campingtoerisme en naturisme. Al sinds de opening van het naaktstrand is Bredene dé badplaats voor liefhebbers van natuurbeleving in de puurste vorm. Bovendien is dit de enige kustgemeente zonder drukke wandeldijk. De prachtige mix van strand en duinen maakt dat echter meer dan goed.

Oostende


Oostende is een historische stad die tegelijkertijd ook kosmopolitisch, modern en bedrijvig is. Een stad aan zee. Al generaties lang vinden excentrieke kunstenaars hun inspiratie in Ensor’s stad en dat merk je zeker ook aan het culturele leven. De stadsrenovatie en -metamorfose van de laatste jaren ziet u met name terug in het prestigieuze Casino Cursaal. Een gokje dan. Wedden dat u voor Oostende valt?

Middelkerke - Westende


Middelkerke-Westende is nu echt zo’n kustgemeente zonder overbodige franje. Het is wel een badplaats pur sang, waar families verwend en geboeid worden. Een ideale bestemming voor een pretentieloze strandvakantie met de kinderen. Hier heeft u genoeg aan de Vlaamse gemoedelijkheid.

Nieuwpoort


In Nieuwpoort vindt u één van de grootste jachthavens van Noord-Europa. Meer dan 2000 (plezier)schepen zorgen voor een indrukwekkend schouwspel van masten, zeilen, katrollen en wapperende vaandels. Gooi vandaag nog het roer om en maak kennis met de haven van Nieuwpoort, die in verbinding met de zee staat en via de IJzer ook met het vlakke Hinterland.

Oostende


De uitgestrekte natuurgebieden met ondermeer de Hoge Blekker, de hoogste duin van de Belgische kust (33 meter), zijn een paradijs voor elke wandelaar. Koksijde is befaamd om haar unieke kustarchitectuur. Het uithangbord van de badplaats Oostduinkerke is ongetwijfeld de garnalenvisser te paard.

De Panne


De Panne met zijn prachtige natuur en reuzenbreed strand staat voor wandelen, strandsporten en een actief buitenleven. Dat Noord-Frankrijk niet ver weg is, ziet u terug in de beroemde Dumontwijk, waar met de cottagestijl het Franse ’bon vivant’ op Vlaamse wijze is ingevuld.

Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners