Welkom op weekendje naar Belgie .nl

De Belgische natuur


Met longen vol zuurstof en met kuiten van staal de 15 groene regio’s in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant verkennen, dat is het credo. Pure natuur, de Vlaamse gastvrijheid, honderden fiets- en wandelroutes en een straffe pint met de wasem op het glas ter besluit van de dag. De Nederlander ontdekt België; fietsvakanties in België zijn erg populair
 


Antwerpse Kempen


De Antwerpse Kempen is een streek met een zeer breed aanbod . Het gemoedelijke Vlaamse leven (gastronomie, terrasjes, streekbieren), veel attracties voor kinderen, waterrijke gebieden, parelwitte zandpartijen, uitgestrekte bossen en verfrissend groen. Eindeloos fietsplezier, verrassende stadjes als Lier en Herentals, cultuur in Hoogstraten, Turnhout en Geel, begijnhoven en abdijen. Een streek waar natuur, landschap en recreatie hand in hand gaan.

Limburgse Kempen


Nergens schildert de natuur met een breder kleurenpalet dan in de Limburgse Kempen. Beige en geel voor de zandvlakten, bronsgroen voor de bossen, wild purper voor de heide...

Mijnstreek


De Mijnstreek is een heerlijke mix van cultuur en recreatie. Beleef het rijke verleden van de streek tijdens een fietstocht langs de Lus van het Zwarte Goud. U hoort, proeft en ziet hoe onze voorouders leefden. Cultuur en ontspanning gaan hier hand in hand.

Haspengouw


Dames en heren, welkom in dé fruitstreek van het land. Wat kunt u zoal van Haspengouw verwachten? Fruitgaarden met bloesems in het voorjaar en de oogstperiode in het najaar, een betoverend kastelenland met als topper de landcommanderij Alden Biesen. In Haspengouw ervaart u gemoedelijkheid van hotel- en vakantiehoeve-uitbaters terwijl ze de bagage naar uw verblijf dragen. Zo houdt u voor ’s avonds energie over.

Maasland


Het Maasland is de Vlaamse streek waar natuur, recreatie en culinair genot in perfecte balans zijn samengebracht. Wat kunt u zoal van het Maasland verwachten? U gaat natuurlijk fietsen op het fietsroutenetwerk Limburg en dankzij de veerpontjes bent u zo in Nederland. Maak ook kennis met de typische Maasdorpjes, de kunststad Maaseik waar van Jan & Hubert Van Eyck niet zijn uitgekeken op de Maaslandse renaissancegevels.

Voerstreek


De Voerstreek wordt ook wel het zolderkamertje van Vlaanderen genoemd. Een rustieke streek met pittoreske dorpjes, uitgestrekte weilanden en lommerijke bossen. Perfect voor een uitgebreide wandeling door adembenemende landschappen of een straffe pint in het bezoekerscentrum in ’s-Gravenvoeren.

Groene Gordel


Vlakbij Brussel verbindt de Groene Gordel prachtige stukjes natuur, parken, bossen en tuinen met de charmante dorpjes rondom de hoofdstad. De majestueuze kastelen en prachtige domeinen getuigen van een rijk en boeiend verleden. De degustatie van een lambiek, een geuze of een kriek is een heuse must.

Hageland


Het heuvelachtige en bosrijke Hageland, ten oosten van Leuven, is met haar diverse routes, uitgestrekte akkers en glooiende hellingen het ideale decor voor al uw wandelingen en fietstochten. Een aangename verkoeling vindt u in een lekker glaasje Hagelandse wijn.

Scheldeland


Scheldeland is waarachtig een waterland. Wandel langs de Schelde, Dender en Rupel en zie uit over de vele rivieren, kanalen, meren en plassen. Waai uit tijdens één van de vele boottochten, wandel over jaagpaden en dijkwegen, en maak gebruik van de gratis veerponten voor voetgangers en fietsers. Culinair geniet u in Scheldeland van paling (in ’t groen) asperges, Duvel, Witkap en het altijd lekkere Karmeliet.

Meetjesland


U hoeft niet altijd het vliegtuig te nemen om te genieten van een ’All Inclusive’ formule. Het Meetjesland, het platteland in het Noorden van Oost-Vlaanderen, heeft alles in huis voor een ontspannende en authentieke vakantie.

Waasland


In het Waasland is Reynaert de Vos uw gids op de eindeloze fietstochten langs Schelde en Durme, door uitgestrekte bossen en langs kreken en polders. Begin uw ontdekkingstocht in Waasland en vertrek voor een avontuur boordevol natuur, cultuur en kleurrijke feesten.

Leiestreek


Fietsen, wandelen, varen,... de Leie maakt het allemaal mogelijk, met haar uitnodigende vaarroutes en haar wandelwegen langs de kronkelende oevers tussen Wervik en Gent. Met meer dan 30 musea, talrijke fiets- en wandelroutes, een nieuw fietsnetwerk, cultuur-historische hoogstandjes, culinaire lekkernijen, zomerboottochten in stuk voor stuk bruisende steden en dorpjes, is de Leiestreek voor iedereen een aantrekkelijke vakantiebestemming!

Vlaamse Ardennen


De afwisseling van steile hellingen met brede valleien, de oevers van de Schelde en de Zwalm, kunststad Oudenaarde en tal van pittoreske dorpjes maken van de Vlaamse Ardennen uw uitverkoren regio om te genieten van een heerlijke vakantie, lang of kort weekend.

Westhoek


De groene Westhoek grenst aan de Vlaamse kust en aan Frankrijk. Beboste heuveltoppen, de IJzervlakte, historische stadjes, knusse dorpen... en het verhaal van ’den Grooten Oorlog’ nodigen uit tot verrassende ontdekkingstochten. Het uitgebreide fietsnetwerk Westhoek of het wandelnetwerk in het Heuvelland vormen de beste leidraad om de streek te verkennen.

Het Brugse Ommeland


Het Brugse Ommeland flirt met de Vlaamse Kust en sjanst vrijelijk met de wereldberoemde kunststad Brugge. Hier vindt u zeker en vast het gedroomde adres voor een onvergetelijke vakantie.

Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners