Welkom op weekendje naar Belgie .nl

Stedentrip naar België


Excentrieke winkels, historische gebouwen, groene parken, kerken, stadspaleizen, pleintjes en terrasjes, oude meesters en hedendaagse kunst. In de diverse klassieke steden valt zoveel te zien en te beleven... Van grote evenementen in de open lucht tot kleine optredens in een taverne.
 

AntwerpenAntwerpen is een wereldstad. Een moza´ek van cultuur, architectuur, ontspanning en vermaak. Met de Joodse wijk, de Chinese wijk, de Zoo en de haven staat Antwerpen garant voor een bruisend leven, waar de handel in diamanten voor extra schittering zorgt. Quartier Latin is de theaterbuurt bij uitstek. Trendy wijken als het Zuid en het Eilandje zorgen voor een gezellig dineetje en een bruisend nachtleven.

Lees verder »


BruggeWerelderfgoedstad Brugge wacht tot het winter wordt om zich van zijn charmantste kant te laten zien. Tal van activiteiten zorgen ervoor dat je een onbekende, winterse kant van de stad te zien krijgt. Verwacht je maar aan feeërieke decors, avondlijke wandelingen en de Vlaamse Primitieven bij intiem avondlicht.

Lees verder »


BrusselBrussel is een stad die weet wat leven is. Wat kan je hier verwachten? Vriendelijke mensen, traditie, luxueuze chocolade, ontzettend veel cafés, terrasjes bij de vleet, parken, maar ook ontelbare shopping mogelijkheden. Het is een stad van kunst en cultuur: wereldberoemd voor haar Grote Markt, die tot UNESCO werelderfgoed is verklaard. De stad van Art Nouveau, het stripverhaal en ruim 100 musea.

Lees verder »


GentEen bezoek aan Gent zal je versteld doen staan! De stad is een wereld op zich. Nergens anders flits je zo snel van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw en terug. Tijdens een wandeling of boottocht door de stad ontdek je de verborgen schatten: oneindig veel kerken en prachtige kloosters, antiekwinkeltjes en musea. In Gent komt de geschiedenis tot leven.

Lees verder »


LeuvenGeen enkele stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding als de eeuwenoude universiteitsstad Leuven. Een wandeling door Leuven is als een route door een historisch patrimonium, waar de joviale, Bourgondische stadscultuur hoogtij viert. Onderga de charmes van de creatieve geest die door Leuven waart. Voor u het weet bent u aan Leuven verknocht.

Lees verder »


MechelenElke bezoeker van Mechelen raakt gecharmeerd door deze stad. Of u nu een cultuurminnaar bent, een liefhebber van natuur of een echte Bourgondiër. Mechelen is een boeiende, gezellige en kindvriendelijke stad, midden in Vlaanderen, midden in het heerlijke leven.

Lees verder »


Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners