Welkom op weekendje naar Belgie .nl

Weekendje naar Antwerpen


Antwerpen is een wereldstad. Een mozaïek van cultuur, architectuur, ontspanning en vermaak. Met de Joodse wijk, de Chinese wijk, de Zoo en de haven staat Antwerpen garant voor een bruisend leven, waar de handel in diamanten voor extra schittering zorgt. Quartier Latin is de theaterbuurt bij uitstek. Trendy wijken als het Zuid en het Eilandje zorgen voor een gezellig dineetje en een bruisend nachtleven.

Algemene informatie

De Antwerpenaars heten u van harte welkom in de Sinjorenstad. De spotnaam ‘sinjoren’, die de Antwerpenaars met trots dragen, stamt uit de 16de eeuw, de Gouden Eeuw. Toen was de stad één van de belangrijkste culturele en economische centra ter wereld. In de ogen van al dan niet afgunstige buitenstaanders leidden vele inwoners toen een waar herenleven: hoofs en zelfbewust, als ‘sinjeurs’ (naar het Spaanse señor). In deze stad aan de stroom, met haar wereld- en cruisehaven, heeft u een boeiend verblijf voor de boeg...
Lees verder »

Kunststad Antwerpen

Antwerpen is terecht trots op haar rijk historisch verleden. In de loop der eeuwen bouwde de stad immers een cultuurpatrimonium op met een unieke waarde. Haar musea en historische kerken zijn de schatkamers waarin veel van deze rijkdommen worden bewaard en getoond. Even bewonderenswaardig zijn zeker de stadsgezichten, de beschermde monumenten, standbeelden en de talrijke madonna’s en heiligenbeelden die het straatbeeld verfraaien.
Lees verder »

Diamantstad Antwerpen

Antwerpen heeft een lange en rijke traditie als diamantstad. Al sinds de 15de eeuw speelt de stad immers een belangrijke rol in de diamanthandel en -nijverheid. Vandaag is hier het belangrijkste diamanthandelscentrum ter wereld gevestigd op een oppervlakte van amper één vierkante kilometer. Daar wordt 40% van de industriediamant verhandeld en meer dan 85% van het ruwe en 50% van het geslepen diamant. Dit betekent een jaaromzet van 39 miljard dollar...
Lees verder »

Modestad Antwerpen

Antwerpen ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste Europese trendsetters in de modewereld. Belgische ontwerpers die internationaal naam en faam hebben gemaakt hebben hun artistieke roots in Antwerpen. De spil van de Antwerpse modescène is en blijft de modeafdeling van Hogeschool Antwerpen.
Lees verder »

Waterstad Antwerpen

Antwerpen is ontstaan en tot bloei gekomen dankzij het water. De haven is onverbrekelijk verbonden met de stad en geeft haar dat kosmopolitisch karakter. Wie de stad bezoekt, moet dus minstens een glimp opvangen van die machtige haven, met haar zeereuzen, ophaalbruggen en nooit ophoudende bedrijvigheid. Wie de haven gezien heeft, begrijpt meteen waarom Antwerpen al eeuwenlang een metropool wordt genoemd.
Lees verder »

Wandelen in Antwerpen

De metropool Antwerpen is als grootste stad van Vlaanderen een boeiend geheel van kleurrijke kleine buurten, volkse wijken en toeristische zones. Antwerpen is voetgangervriendelijk. Zowat 20 procent van de oude kern is verkeersvrij en tijdens de vele feestelijkheden die in de zomermaanden plaatsvinden, hebben wandelaars daar helemaal voorrang. Trek dus uw stapschoenen aan en geniet van de ‘metropool op mensenmaat’.
Lees verder »

Shoppen in Antwerpen

Eén van de vele titels waarmee Antwerpen zich in de 16de eeuw tooide, luidde ‘de triomfelycke coopstad’. Die bewering blijft ongetwijfeld ook vandaag van toepassing. Winkelen in Antwerpen betekent gezellig rondkuieren in de vele verkeersvrije straten, langsheen historische panden en aangename winkelcentra. De winkelzones zijn geconcentreerd en u vindt er ongetwijfeld wat u zoekt.
Lees verder »

Uit eten in Antwerpen

Antwerpenaren staan van oudsher bekend als fijnproevers – van spijs én drank! Door haar unieke ligging was de stad immers al in de Gouden Eeuw (16de eeuw) een aanvoerhaven voor allerlei soorten voedingswaren, dranken, kruiden en specerijen uit verre landen. Die uitheemse inbreng en fascinerende diversiteit is vandaag gebleven. Geniet ervan!
Lees verder »

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen biedt ontspanning en vertier in de meest uiteenlopende genres. Op deze pagina vindt u per uitgaanswijk een beknopt overzicht.
Lees verder »

Overnachten in Antwerpen

Tijdens een weekendje naar Antwerpen wilt u uiteraard heerlijk overnachten. Daarom vindt u op deze pagina een overzicht met hotels in Antwerpen. Alle hotels op deze pagina kunt u direct online boeken.
Lees verder »

Attracties in Antwerpen

Excentrieke bijouterieën, historische gebouwen, Chinese wijken, kerken, stadspaleizen, mondaine winkelstraten, oude meesters en hedendaagse kunst. Er valt zoveel te zien en te beleven. Van grote evenementen in de open lucht tot kleine optredens in een taverne.

Lees verder »


Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners