Welkom op weekendje naar Belgie .nl

Weekendje naar Brugge


Werelderfgoedstad Brugge wacht tot het winter wordt om zich van zijn charmantste kant te laten zien. Tal van activiteiten zorgen ervoor dat je een onbekende, winterse kant van de stad te zien krijgt. Verwacht je maar aan feeërieke decors, avondlijke wandelingen en de Vlaamse Primitieven bij intiem avondlicht.


Vlaamse Primitieven

De unieke en wereldbefaamde collectie van de Vlaamse Primitieven bewonderen in de stad waar ze gecreëerd werden? Of opteer je voor grensverleggende actuele kunsten, ontroerende volksromantiek of majestueuze stadspaleizen? De Brugse Musea bedienen je op je wenken.

Brugse Reien

Varend op de reien, de aderen van de stad, ontdek je pittoreske plekjes, charmante bruggen en wondermooie stillevens. De mooiste Brugse plekjes krijgen nog meer charme wanneer je ze van op het water bewondert.

Begijnhof en Minnewater

Sommige plekken zijn zo mooi dat je er stil van wordt. Het Begijnhof is zo’n oord waar je sprakeloos rondwandelt. Zijn puurheid is haast niet met woorden te vatten. Neem dus je tijd en installeer je langs het romantische Minnewater om te genieten van dit eeuwenoude plaatje.

Torens van de stad

O.L.V.-kerk, Belfort, Sint-Salvatorskathedraal Deze drie torens bepalen de Brugse skyline. Het statige Belfort is al vele eeuwen lang het trotse symbool van Brugges onafhankelijkheid en biedt, na een stevige klim, een onvergetelijk panorama. De prachtige gotische Onthaalkerk-O.L.V., met de hoogste bakstenen toren in Europa en de gerestaureerde toren van de Sint-Salvatorskathedraal illustreren het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers.

Burg en Stadhuis

De Burg is het kloppende hart van de stad. Vanuit het 14de-eeuwse gotische stadhuis, een van de oudste der Nederlanden, wordt Brugge al honderden jaren bestuurd. Al die tijd heerste dit opmerkelijke historische pand over het majestueuze plein. Nergens anders komt de Brugse rijkdom zo tot leven.

Godshuizen

Dorpjes in de stad. Zo zou je deze middeleeuwse woonerven nog het best kunnen omschrijven. Zoveel eeuwen geleden werden ze uit liefdadigheid opgetrokken. Met hun pittoreske tuintjes, witgekalkte gevels en heerlijke stilte dé plekken bij uitstek om even tot rust te komen.

Brugse stadsfestivals

Musica Antiqua, het rockende Cactusfestival, het swingende Klinkers, de beklijvende filmmomenten van Cinema Novo: de Brugse stadsfestivals creëren het hele jaar door een heerlijke, aanstekelijke en gevarieerde ambiance die je onmogelijk kunt negeren.

Chocolade

Met zijn meer dan 40 chocoladeboetieks, het chocolademuseum Choco-Story, chocoladewandelingen en chocoladebeurs profileert Brugge zich als dé hoofdstad van de chocolade. Iets wat je eigenlijk vooral al proevend moet ontdekken.

Brugse Cultuurtempels

In Brugge beleef je cultuur in de beste omstandigheden. Of je nu opteert voor een klassiek concert in het eigentijdse Concertgebouw of kiest voor een grensverleggende performance in de schouwburg, een van Europa’s best bewaarde stadstheaters; je geniet steeds in een uitzonderlijk kader.

Lissewege

Lissewege: mooiste dorp van Vlaanderen? Een handvol fietskilometers van Brugge vind je het mooie polderdorp Lissewege. Met het lieflijk vaartje, de vermaarde abdijschuurcomplex Ter Doest, de witte polderhuizen, de imposante kerktoren en de uitgestrekte weiden niet toevallig genomineerd als een van de mooiste dorpen die Vlaanderen rijk is. Levendig, charmant en een tikkeltje nostalgisch. Een uitstapje waard!

Binnenkort vindt u in deze sectie meer informatie over een weekendje naar Brugge!


Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners