Welkom op weekendje naar Belgie .nl

Weekendje naar Gent


Een bezoek aan Gent zal je versteld doen staan! De stad is een wereld op zich. Nergens anders flits je zo snel van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw en terug. Tijdens een wandeling of boottocht door de stad ontdek je de verborgen schatten: oneindig veel kerken en prachtige kloosters, antiekwinkeltjes en musea. In Gent komt de geschiedenis tot leven.
 


Hieronder vindt u alvast de top 10 van bezienswaardigheden in Gent. Deze bezienswaardigheden mag u écht niet missen:

Het Gravensteen

Historisch Centrum
Een imposante middeleeuwse burcht in het hart van de stad. Bovenop het donjon geniet u van een fabelachtig uitzicht. Binnenin rilt u bij de aanblik van de indrukwekkende verzameling wapens en foltertuigen, van duimschroeven tot en met een authentieke guillotine. Filips en Mathilde nemen u mee naar de 12e eeuw en vertellen de meeslepende geschiedenis van dit unieke bouwwerk.

Het Patershol

Historisch Centrum
Het middeleeuwse stratenpatroon is oorspronkelijk en uniek. De vele bakstenen gebouwen wijzen op welstand. Die was er inderdaad toen het Gravensteen als rechtbank werd gebruikt: de magistratuur en de gegoede burgerij palmden de wijk in. Later werd de burcht een fabriek en werd het Patershol een arbeiderswijk. Vandaag is het de place to be voor wie van lekker eten en drinken houdt.

De Sint-Michielsbrug

Historisch Centrum
Iemand zou op het idee moeten komen om hier een kruis op de weg te kalken. Wie erop gaat staan en langzaam rond zn as draait, geniet achtereenvolgens van de drie torens (de enige plek in Gent waar u ze netjes op een rij ziet staan), het oude Postgebouw (nu een winkelcentrum), de betoverende Graslei, het Gravensteen in de verte, de Korenlei en de Sint-Michielskerk. Op tijd stoppen of u wordt dronken.

De Sint-Baafskathedraal

Historisch Centrum
De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk, telt vandaag niet minder dan 22 altaren. Van op de rococopreekstoel, een prachtig huwelijk van marmer en eik, denderden ooit de vurigste preken. Praalgraven van Gentse bisschoppen, De Bekering van Sint-Bavo van Pieter Paul Rubens en het wereldberoemde veelluik De Aanbidding van Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck zijn maar een paar van de vele kunstschatten die u in de kathedraal kunt bewonderen.

Het Belfort

Historisch Centrum
Boven Gent rijst, eenzaam en grijs, t Oud Belfort, zinnebeeld van t verleden. De draak op de top speurt de horizon af. Als de vijand in aantocht was, verwittigde Klokke Roeland de poorters van de stad. Ook hoog bezoek, terechtstellingen en uiteraard het begin van de Gentse Feesten werden (en worden) door de beiaard aangekondigd. Door Unesco erkend als Werelderfgoed.

Het Podiumparcours

Historisch Centrum
Broadway zouden we t nog net niet willen noemen, maar Gent heeft toch heel wat podia die op wandelafstand van elkaar liggen. Van de singer-songwriters in de Handelsbeurs tot de musicalsterren in de Capitole, de rocksterren in de Vooruit en de divas in de Opera, één ding hebben ze gemeen: ze komen grg optreden in Gent. Theater begint in Gent met het NTGent, maar eindigt er zeker niet: tientallen gezelschappen spelen klassiekers en eigen creaties in even zovele zalen en zaaltjes.

Het Citadelpark

Kunstenkwartier
Temidden van het groen liggen twee toonaangevende musea verscholen: het volledig gerenoveerde Museum voor Schone Kunsten (MSK) beslaat de klassieke beeldende kunst, het S.M.A.K. toont wat de hedendaagse kunstenaar zoal te bieden heeft. In het vlakbij gelegen congrescentrum ontmoet de zakenwereld elkaar, het Kuipke is legendarisch voor zijn zesdaagse wielerspektakel.

De Begijnhoven

Historisch Centrum
Authentieke begijntjes zult u niet meer vinden in deze oases van rust, maar de verstilde sfeer van toewijding en devotie blijft voor eeuwig tussen de witgekalkte muren hangen. Unesco riep deze prachtige dorpjes-in-de-stad uit tot Werelderfgoed.

De Sint-Pieterspleincluster

Kunstenkwartier
Diep onder de grond liggen voor altijd de eeuwenoude restanten van lang vervlogen tijden. De vindplaatsen zijn op originele manier aangeduid in de gloednieuwe ondergrondse parkeerplaats. Bovengronds geniet u van de uitgestrektheid van het evenementenplein (op stille dagen) of de gezellige drukte van circus, kermis of andere feestelijkheden. Hier, in het hart van de studentenbuurt, vindt u de Kunsthal Sint-Pietersabdij en de O.L.V.-St.-Pieterskerk. Gezinnen met kinderen mogen een bezoek aan De wereld van Kina: het Huis niet overslaan.

De Gentenaars

De stad is zijn bewoners. In Gent wordt gewerkt en geleefd, gefeest en genoten. Open van geest en rad van tong heet de Gentenaar de bezoeker welkom. Bent u op zoek naar een toffe plek, een fi jn café of een uniek moment: kijk waar de Gentenaar is en u bent waar u moet zijn!

Binnenkort vindt u in deze sectie meer informatie over een weekendje naar Gent!


Over deze website    |     Contact    |     Voorwaarden    |     Sitemap    |     Linkpartners